niedziela, 9 października 2011

rybka z pieczarkami i papryką

Składniki

50 dag filetów rybnych (np pangi)
30 dag pieczarek
2 papryki
3-4 cebule
konsentrat pomidorowy
sól, pieprz ew. inne przyprawy do smaku
mąka , jajko, bułka tarta (do panierowania rybki)
oliwa do smażenia



Przygotowanie

filety lekko rozmrożone kroimy na  mniejsze kawałki , doprawiamy wg uznania (ja najczęściej używam wegety) panierujemu w mące, jajku i bułce, i smażymy na oliwie
pieczarki kroimy na małe kawałeczki, paprykę w paseczki, cebulę w półplasterki i wszysto obsmażamy partiami, wszystkie składniki łączymy, na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy ( 1 mały  słoiczek)  podlewamy niewielką ilością wody, doprawiamy (nie zapomnijcie o cukrze ok. 1 łyżeczki) dusimy jeszcze ok. 10-15 minut,
rybkę układamy warstwami na półmisku i przekładamy przygotowanym farszem.
Jest super zarówno na ciepło jak i na zimno.
Plecam jako danie wigilijne.
Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz