czwartek, 8 grudnia 2011

Babi Pangang wg. mojego przepisu :)

Składniki


500 GR WIEPRZOWINY W KAWALKACH


4 ŁYZKI SOSU SOJOWEGO


Troche imbiru startego - mielonego


2 zabki czosnku posiekanego


2 cebule pokrojone


Sok z jednej cytryny


4 łyzki pomidorowego purre


4 lyżki sherry


1 lyżka cukru


200 gram wywaru miesnego





Przygotowanie

Marynujemy mięso na całą noc :

WIEPRZOWINE MIESZAMY Z SOSEM SOJOWYM, ZĄBKIEM CZOSNKU, Z JEDNA CEBULA, IMBIEM, Z SOKIEM Z POLOWY CYTRYNY ORAZ PIEPRZ I SÓL DO SMAKU

NA 2 DZIEN

Podsmazyc wieprzowine na patelni  NA  rozgżanym oleju razem z marynata Dodac  Pol szlalnki wody i dusic. Przez 20 min  Potem przełożyć mieso do grilla na pare minut jezeli nie to na chwile do piekanika lub zosatwiamy w takiej podsmzaonej postaci.

W tym samym czasie zrobic sos : Posiekana cebule smazyc przez pare minut dodac  wywar, cukier I purre pomidorowe oraz reszte soku z cytryny I czosnku Dusic razem przez 10 minut Dodac sherry. Podawac z miesiem i ryzem z warzywami.

Ryz moze byc ugotowany, lub smażony

ugotowany i zapiekany z mieszanka warzyw lub smazony z warzywami WG. Uznania

Zycze smacznego !

Jest to kuchnia INDONEZYJSKA spotykana w Chinach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz