poniedziałek, 19 grudnia 2011

cynamonowy murzynek

Składniki

* 2 szklanki mąki pszennej
* 1 szklanka cukru
* 3 łyżki kakao
* 1 łyżka cynamonu
* 1  czubata łyżeczka sody oczyszczonej
* 1/2 kostki margaryny
* 4 jajka
* 1 szklanka kwaśnego mleka




Przygotowanie

Margarynę roztopić i pozostawić do ostygnięcia.

Wszystkie suche składniki wymieszać łyżką.

Wbić całe jajka, wlać mleko i tłuszcz (--> ważne żeby tłuszcz nie był gorący żeby jajka się nie zwarzyły!!).

Wszystko razem zmiksować tak, żeby wszystkie składniki się połączyły, wlać na formę (okrągłą- z gniazdkiem lub bez) wysmarowaną tłuszczem.

Piec ok. 45-50 minut w temperaturze 1800 C.


                                                                                        ŻyCzĘ SmEcZnEgO:):):)  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz