czwartek, 15 grudnia 2011

Piers z kurczaka w sosie smietanowym z warzywami

Składniki

3 porcje

250g makaronu (najlepiej kolanka lub swiderki)
1 cebula
200g piersi z kurczaka
1 zielona papryka
2 marchewki
1 slodka smietana
2 lyzki kwasnej smietany
sol, pieprz, vegeta, papryka slodka



Przygotowanie

1. Makaron ugotowac w osolonej wodzie.

2. Mieso pokroic w male paski, marchewke i papryke w male kawalki a cebule drobno.

3. Olej rozgrzac na patelni i zrumienic na nim cebule. Dodac do niej mieso i krotko podsmazyc. Nastepnie dodac papryke i marchewke i krotko poddusic.

4. Na koncu dajemy smietany, doprawiamy przyprawami i dusimy chwile, az smietany zgestnieja troszke.

5. Makaron przelozyc do wiekszego garnka, dodac do niego mieso w sosie, dobrze wymieszac i chwilke podgrzac. I juz jest gotowy do spozycia.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz