środa, 14 marca 2012

lazania wloska

Składniki

makaron lazania
40 dkg miesa mielone wolowe lub wieprzowe
2 puszki pomidorow bez skorki
4 jajka
ser zolty
ser mozzarella
bazylia
cebula
czosnek
papryczka chili



Przygotowanie

mieso mielone podsmazyc, cebule i czosnek podsmazyc odzielnie. mieso i cebule z czosnkiem przelozyc do garnka wlac pomidory dodac bazylie najlepiej swieza i papryczke chili, i gotowac jak sos do spagetti ok 1 godz czesto mieszajac w razie podszeby dolac wode gdy bedzie za gesty. jajka ugotowac na twardo pokroic w kostke, mozzarelle pokroic w plastry, ser zolty pokroic w plastry, a do posypania na wiezch zetrzec na tartce.
przekladac na zmiane: sos, ser,makaron sorowy , sos, ser zolty, jajka, ser mozzarella i tak na ile warstw wystarczy na wiezch posypac serem zoltym i zapiec w piekarniku 1-1,5godz.
smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz