wtorek, 6 marca 2012

Muffinki czekoladowe

Składniki

2 tabliczki czekolady mlecznej(20dag)
11/2 szklanki mąki
1/2 kostki masla
niepełna szklanka mleka
jajko
1/2 szklanki kwaśniej smietany
5 łyżek cukru
łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
szczypta soli



Przygotowanie

Czekolade posiekać(dwie łyżki odłożyć) stopić w rondelku razem z masłem. Przesiać obie mąki, kakao, proszek do pieczenia oraz szczypte soli.
Mleko, jajko, śmietanę i cukier dokładnie wymieszać. Powoli dodawać mieszankę mączną, cały czas mieszając. Wlać stopioną masę czekoladową dokładnie wymieszać. Wsypać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać.
Ciasto nałożyc do specjalnych foremek muffinkowych lub papierowych foremek. Piec przez 20-25 min w temp.180 stopni.



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz