czwartek, 15 marca 2012

nadziewana piers z kurczaka

Składniki

1 podwojna piers z kurczaka(duza)

farsz:
1 czerwona papryka srednia
1 grubszy plaster zoltego sera
peczek natki pietruszki
sol pieprz
maslo




Przygotowanie

piers z kurczaka dzielimy na pol

nastepnie kazda z polowek jeszcze raz na pol  tworza sie tak zw,kieszonki
czyli nozem nacinamy  z jednej strony otworek trzeba uważać zeby nie przeciec na wylot piersi
w kieszonke wkladamy troche masla

przygotowujemy farsz
papryke i ser kroimy na drobniutka kosteczke dodajemy do tego duzo natki i przyprawy wiecej pieprzu zeby bylo ostrzejsze

nastepnie kazda  kieszonke wypelniamy farszem musi byc go duzo w srodku i zamykamy kieszonka

posypujemy vegeta obtaczamy w jajku i bulce
smarzymy na oleju

zdjecie bedzie niedlugo dodane:)

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz