Składniki
1 podwojna piers z kurczaka(duza)
farsz:
1 czerwona papryka srednia
1 grubszy plaster zoltego sera
peczek natki pietruszki
sol pieprz
maslo
Przygotowanie
piers z kurczaka dzielimy na pol
nastepnie kazda z polowek jeszcze raz na pol tworza sie tak zw,kieszonki
czyli nozem nacinamy z jednej strony otworek trzeba uważać zeby nie przeciec na wylot piersi
w kieszonke wkladamy troche masla
przygotowujemy farsz
papryke i ser kroimy na drobniutka kosteczke dodajemy do tego duzo natki i przyprawy wiecej pieprzu zeby bylo ostrzejsze
nastepnie kazda kieszonke wypelniamy farszem musi byc go duzo w srodku i zamykamy kieszonka
posypujemy vegeta obtaczamy w jajku i bulce
smarzymy na oleju
zdjecie bedzie niedlugo dodane:)
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz