sobota, 16 czerwca 2012

Fasolka szparagowa z boczkiem i czosnkiem wg Różyczki

Składniki

1 kg fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
30 dkg chudego wędzonego parzonego boczku
1 ząbek czosnku
1 łyżka czubata masła roślinnego
1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
2 czubate łyżki bułki tartej
sól



Przygotowanie

Z fasolki ściąć końce,umyć,zalać wodą ugotować w osolonej wodzie. Masło rozgrzać na patelni,dodać pokrojony w kostkę boczek,zesmażyć.
Gdy boczek jest gotowy,wrzucić zmiażdżony ząbek czosnku,chwileczkę zeszklić,wsypać na patelnię z boczkiem bułkę tartą wymieszaną z pieprzem ziołowym i lekko zrumienić.
Polać ugotowaną fasolkę.
Smacznego

Bardzo smaczne i proste danie:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz