piątek, 15 czerwca 2012

Jajka pieczarkowe

Składniki





6 jaj ugotowanych na twardo
20 dag pieczarek
mala cebulka
2 łyżki śmietany 18 %
sól
pierz
szczypiorek 1 łyżka
mała czerwona papryka



Przygotowanie

Ugotowane jaja przeciąc na pół i wyciągnąć żółtka. Białka ułożyć na deseczce. g Gzybki umyć o czyścić i pkroić. cebulę pokrić i podsmarzyć na masełku z pieczarkami. Żóltka i pieczrki zblednować blenderem na gładką masę doadać śmietanę sól , pierz. Posiekać szczypiorek i połączyc z masą  w osobnym naczyniu. Nadziać białka farszem , tak aby powstał  niewielki kopczyk. wierzch jajek udekorować czerwoną papryką. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz