niedziela, 17 czerwca 2012

Tatar wg Różyczki

Składniki

• 50 dkg poledwicy wołowej
• cebula ilość wg uznania
• oliwa ilość wg uznania
• ogórki kwaszone ilość wg uznania
• sól
• pieprz ziołowy lub prawdziwy
• przyprawa maggi
• żółtko (wcześniej jajko dokładnie sparzone gotującą wodą)
• musztarda wg uznania



Przygotowanie


Mięso dokładnie umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem zmielić przez maszynkę.
Dodać oliwę,maggi,sól,pieprz wszystko dokładnie wyrobić.
Cebulkę posiekać w kosteczkę,ogórka też,posypać tatara,udekorować kleksami musztardy,i sparzonym żółtkiem,podawać z chlebem cienko posmarowanym masłem.
Smacznego.
U nas nie jadało się surowych żółtek,ale po dokładnym sparzeniu, już jadamy,i nic się nie dzieje:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz