czwartek, 7 czerwca 2012

Karkówka pod pierzynką

Składniki


plastry karkówki (ile potrzeba)
majonez
cebula
marchewka 
żółty ser
ketchup




Przygotowanie

Karkówkę peklujemy jak na grilla (najlepiej dzień przed, ale i wystarczy i 1godz.). Do peklowania używam: sól, pieprz, przyprawę do grilla KAMIS, wyciśnięty czosnek, oliwę z oliwek. Smarujemy blachę piekarnika cienko majonezem i na to układamy plastry karkówki. Na karkówką cieniutko majonez. Nastepnie po 2 plasterki cebuli. Następnie starta na drobnej tarce marchewka, ketchup i starty żółty ser . Na starty ser dajemy jeszcze trochę ketchupu. Pieczemy w piekarniku w 1800 C przez około 1h doglądając nasz specjał, żeby nam się nie przypalił. Przygotowana w ten sposób karkówka jest doskonale soczysta i nadaje się na obiad, ale również jako danie na imprezy- można przygotować dużo wcześniej i piec w trakcie imprezy- podawać prosto z piekarnika odlotowe danie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz