środa, 6 czerwca 2012

Żurek na moim zakwasie

Składniki

Składniki:

woda,
marchew,
pietrucha,
seler,
por,
cebulka,
ziemniaki,
boczek wędzony,
biała kiełbasa,
liść laurowy,
pieprz,sól,majeranek



Przygotowanie

Wykonanie:

Ugotować wywar z warzyw (opcjonalnie można dodać kostkę drobiową)
do podgotowanych już warzyw dodać ziemniaki pokrojone w drobną kosteczkę.
Kiedy ziemniaczki będą już prawie miękkie dodać uprzednio przesmażoną cebulkę z odrobiną boczku,białą kiełbaskę i zakwas www.wielkiezarcie.com/recipe15943.html
.Całość pogotować około 10-15 minut.Kiełbaskę wyjąć obrać,pokroić w plasterki.Żur doprawić solą ,pieprzem roztartym majerankiem.
Nalewać na talerze dokładając kiełbaskę.


ps.http://www.wielkiezarcie.com/recipe15943.html przepis na zakwas
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz