niedziela, 3 czerwca 2012

placuszki racuszki

Składniki

2 szklanki mąki
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1,5 szklanki mleka
2 łyżki masła
aromat waniliowy
masło lub olej do smażenia



Przygotowanie

Wszystkie suche składniki dobrze wymieszać dolać mleko ,następnie roztopione i ostudzone masło, jajka i kilka kropel aromatu waniliowego lub innego według uznania.Wszystko dokładnie wymieszać ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki.Nakładać na rozgrzany olej lub masło niewielkie placuszki i smażyć na rumiano.Gotowe można posypać cukrem pudrem lub posmarować dżemem,miodem,czekoladą jak kto lubi.Szybko sie je robi i szybko zjada.Najlepsze na śniadanie.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz