sobota, 11 lutego 2012

Aromatyczne ziemniaczki gotowane na parze- asicyna

Składniki

ziemniaki 1,5 do 2 kg


przyprawa do ziemniaków (Prymat)


 


******************************************


Potrzebny sprzęt:


- obieraczka do ziemniaków, nóż


- garnek (lub urządzenie) do gotowania na parze





Przygotowanie

!Przepis tak prosty, że aż śmieszny!

 

Ziemniaki obrać i pokroić na tzw. ząbki.

Przepłukać zimną wodą i włożyć do naczynia do gotowania na parze. Posypać obficie przyprawą do ziemniaków i dokładnie przemieszać.

 

Wstawić na wrzącą wodę, przykryć i gotować, aż ziemniaczki będą gotowe.

 

Jest to świetny dodatek do każdego chyba dania (nie tylko mięsnego) i dobrą, zdrowszą alternatywą dla frytek.

 

!SMACZNEGO!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz