poniedziałek, 6 lutego 2012

Sałatka z zupek chińskich wg Kamili

Składniki

Składniki:
2 zupki chińskie (serowa i pieczarkowa)podwójna pierś z kurczakapapryka konserwowasłoik selera konserwowego1/2 części białej pora
groszekkukurydza4 -5 jajek ugotowanych na twardoogórki konserwoweprzyprawa do grlllazioła prowansalskiesól i poeprzmajonez



Przygotowanie

Otworzyć zupki i połamać drobno mamaron.pora umyć i drobniutko posiekać. Paprykę odcedzić i pokroić w kostkę.Seler,groszek i kukurydzę odcedzić.
Jajka i ogórka pokroić w kostkę.Pierś kurczaka obgotować a następnie obsypać gruba przyprawą do grilla,odczekać ok.1/2 godziny a następnie obsmażyć na 5 łyżkach oliwy,niedopuszczając do zbytniego zrumienienia.Wyjąć mięso na deskę,odczekać aż wystygnie i pokroić w kostkę.
Na tłuszcz z przyprawami pozostały na patelni wsypać zawartość torebek z zupek serowej i pieczarkowej.Dodać odrobinę gotowanej wody ,podgrzewać mieszając .Ostudzić .Następnie całkiem zimny "sos" połaczyć z łyżeczką ziół prowansalskich i 3- 5 łyzkami majonezu.   Wszystko połaczyć dokładnie mieszając i dodać sos majonezowy.
     Makaron zmięknie po ok. 3-5 godzinach i wtedy sałatka jest gotowa do konsupcji.
Ta sałatka nie ma szans zbyt długiego odstania u moich domowników.

Niestety nie zdążyłam jej przełożyć ,  i  tak wyglądała gdy ją ostatni raz widziałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz