Składniki
Składniki:
2 zupki chińskie (serowa i pieczarkowa)podwójna pierś z kurczakapapryka konserwowasłoik selera konserwowego1/2 części białej pora
groszekkukurydza4 -5 jajek ugotowanych na twardoogórki konserwoweprzyprawa do grlllazioła prowansalskiesól i poeprzmajonez
Przygotowanie
Otworzyć zupki i połamać drobno mamaron.pora umyć i drobniutko posiekać. Paprykę odcedzić i pokroić w kostkę.Seler,groszek i kukurydzę odcedzić.
Jajka i ogórka pokroić w kostkę.Pierś kurczaka obgotować a następnie obsypać gruba przyprawą do grilla,odczekać ok.1/2 godziny a następnie obsmażyć na 5 łyżkach oliwy,niedopuszczając do zbytniego zrumienienia.Wyjąć mięso na deskę,odczekać aż wystygnie i pokroić w kostkę.
Na tłuszcz z przyprawami pozostały na patelni wsypać zawartość torebek z zupek serowej i pieczarkowej.Dodać odrobinę gotowanej wody ,podgrzewać mieszając .Ostudzić .Następnie całkiem zimny "sos" połaczyć z łyżeczką ziół prowansalskich i 3- 5 łyzkami majonezu. Wszystko połaczyć dokładnie mieszając i dodać sos majonezowy.
Makaron zmięknie po ok. 3-5 godzinach i wtedy sałatka jest gotowa do konsupcji.
Ta sałatka nie ma szans zbyt długiego odstania u moich domowników.
Niestety nie zdążyłam jej przełożyć , i tak wyglądała gdy ją ostatni raz widziałam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz