piątek, 3 lutego 2012

Sernik na zimno mega królewski

Składniki

3 serki homogenizowane waniliowe po 250g.


4 galaretki


3 jajka


0.5 kostki masła Warlubia


0.5 szkl. cukru


paczkę biszkopcików okrągłych





Przygotowanie

2 galaretki cytrynowe rozpuścić w szkl. wody

tluszcz ukręcić z cukrem na puszystą masę, by nie było grudek

dodając po jednym żółtku , później  dodając stopniowo serki homogenizowane, cały czas mieszając, na koniec wlac przestudzona galaretkę

Białka ubić i na koniec dodać do masy mieszając już łyżka stołową, lub łopatką do ciasta

Na wierzch wylać galaretkę w dowolnym kolorze zrobioną (2 galaretki na 2 szkl. wody)

Technika w doborze owoców dowolna!!!

Ja dodałam plastry ananasów blisko blaszki zanim calość masy wylałam , na dno wyłożyłam biszkopciki, można i bez jak kto woli.Tylko pamietac by namoczyc biszkopciki bo wtedy ładnie będą na dnie leżały, jak się tego nie zrobi pouciekają niesymetrycznie po całym cieście.

Moje owoce składają się z brzoskwiń z puszki i mrożonych jagód i puszki ananasów

Niezbędna jest obręcz metalowa lub plastikowa okrągła,by podwyższyć blaszke tortownicy, dlatego ciasto wychodzi takie wysokie!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz