wtorek, 28 lutego 2012

Kapusta kiszona z cebulką smażoną i ziemniakami

Składniki

1kg kapusty kiszonej


0,5 kg ziemniaków


75 dag cebuli


olej





Przygotowanie

Kapustę kiszoną pokroic i ugotowac.

Ziemniaki obrac,umyc i ugotowac w osolonej wodzie-podczas ocedzania nie wylewamy wody z ziemniaków!!!!

Cebulę pokroic w kostkę,usmażyc na oleju.

 

1)Ugotowaną kapustę ocedzic.

2)Ziemniaki przecisnąc przez praskę lub potłuc tłuczkiem-dodac do kapusty i wymieszac.

3)Do kapusty i ziemniaków wlac 1 szklankę wody z ziemniaków-w razie potrzeby dolac jeszcze wody-kapusta musi miec zwartą konsystencję-nie może byc rzadka

4)Na koniec dodac przesmażoną cebulkę i wszystko razem wymieszac.

5)W razie potrzeby doprawic do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz