Składniki
25 dag biszkoptów15 dag masła KREM
5 łyżeczek zelatyny+1/2 szklanki wody
50 dag.serka homogenizowanego-wanilijowego
łyżeczka cynamomu
7,5 dag miodu
łyżka kakao
100 ml.ajerkoniaku
25 dag.śmietany kremówki
7 dag.płatków czekoladowych
Przygotowanie
WYKONANIE:
Biszkopty pokruszyć,wymieszać ze stopionym masłem.Przełożyć na wyłożoną papierem formę o śr.26 cm. i wstawić na 1/2 godz. do lodówki.
Wymieszać dokładnie serek,cynamon,miód,ajerkoniak oraz rozpuszczoną żelatynę.Schłodzić.
Kiedy krem zacznie tężeć połączyć z ubitą kremówką.
Wyłożyć na przygotowany spód i wstawić do lodówki.
Przed podaniem udekorować bok płatkami czekoladowymi i posypać kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz