piątek, 10 lutego 2012

babeczki serowe z polewa jagodowa

Składniki

Babeczki:
3 serki philadelphia
2 jajka
herbatniki lub biszkopty
cukier
smietana
vanilia lub cukier vaniliowy
budyn vaniliowy lub maka ziemniaczana
sok z cytryny
jagody mrozone 450 - 500 g (moga byc tez inne owoce)





Przygotowanie

2 jajka i pol szklanki cukru zmiksowac robotem, dodac pol lyzeczki vanili (lub cukru vaniliowego) i troche soku z cytryny (dla zapachu).Dodac do tego serki philadelphia i troche smietany.  Wymieszac, a na koniec dodac polowe zawartosci budyniu (lub maki ziemiaczanej). Dobrze rozmieszac. Do foremek wlozyc pergamin w ksztalcie foremek. 
                
                        

Na dnie ulozyc pokruszone herbatniki lub biszkopty i dodac mase serowa do pelna.
                 
                        

Piec 40 -45 minut w temperaturze 175 stopni, az babeczki beda troche zarumienione na wierzchu.

Polewa:
Nalac do garnka niecale pol szklanki wody, 2 lyzeczki cukru i jagody. Gotowac przez 30 - 35minut. Ostudzic.

Polac babeczki z wierzchu.

                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz