Składniki
5 cwiartek z kurczaka
1 op.jogurtu
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
Pprzyprawa do kurczaka-(u mnie czerwona z knorra)
20 dkg pieczarek
sól , pieprz do smaku
Przygotowanie
Ćwiartki umyc, osuszyc ręcznikiem papierowym.
Delikatnie usunąc kości, z maczugi i podudzia.Maczugę rozciąc wzdłuż , powstanie nieregularny prostokąt.Płat natrzec przyprawami i każdy dobrze obsmarowac jogurtem wymieszanym z oliwą i czosnkiem.
Wstawic na noc do lodówki.
Pieczarki obrac , pokroic w plastry, przesmażyc na patelni aby odparował sok.Doprawic solą i pieprzem.
Wyjąc mięso z marynaty, wytrzec papierowym ręcznikiem.na każdy płat nakładac farsz z pieczarek , zrolowac, spiąc wykałaczką.
Ułożyc na blaszce jeszcze raz,delikatnie posypac przyprawą i piec na folii aluminiowej- najpierw w zamknięciu ok.50 min.Następnie bez przykrycia aby zrumienic.Jeżeli jest duzo soku podczas pieczenia,to zlac w trakcie zrumieniania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz