niedziela, 8 stycznia 2012

Bogracz

Składniki

1kg wieprzowiny
olej
2 duże cebule
5 pomidorów
2 papryki
3 lub 4 ziemniaki
1 łyżka przecieru pomidorowego
0,5 kg pieczarek
1/2 łyżeczki kminku
3 duże ząbki czosnku
przyprawy( sól, pieprz, papryka słodka, chilii, tymianek, majeranek, oregano, ziele angielskie 5szt. liść laurowy 2-4)



Przygotowanie

Pokroić w kostkę mięso i podsmażyć. Posiekać cebulę i zrumienić. Polaczyć składniki. Dodać kminek, pomidory(kostka), czosnek(może być przeciśniety przez praske), papryke(paseczki), pieczarki(paseczki) i przyprawy zalać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie ok70min.Dodać ziemniaki (kosteczka) i przecier. Gotować jeszcze z 30min.Uzupełniać wodą. Można zagęścić wodą z mąką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz