wtorek, 31 stycznia 2012

gulasz z kiszoną kapustą

Składniki

700g wieprzowiny
2 cebule
zielona iczerwona papryka
50g smalcu
sól,pieprz
łyżeczka kminku
2łyżki pasty paprykowej
szklanka bulionu
40dag kapusty kiszonej
200 ml kwaśnej śmietany
pół łyżeczki pokrojonej skórki cytryny



Przygotowanie

Mięso umyć,pkroić w kostkę. Cebule pokroić w piórka.Paparyki pokroić w większe kawałki.W rondlu rozgrzać smalec ,wrzucić mieso ,obsmażyc ,dodać cebule i papryki,wlać bulion.Dusić pod przykruciem ok. 1 godz.Przyprawić pastą, kminkiem,solą,pieprzem.Kapustę opłukać ,osączyć, dodac do mięsa , dusić 30min.Śmietanę wymiieszać ze skorką cytryn, oprószyć solą i pieprzem.Gotową potrawę wyłożyć do salaterki w środku zrobić wgłębienie,wlać śmietanę.Ozdobić kawałeczkami skórki cytrynowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz