sobota, 21 kwietnia 2012

blok czekoladowy z wiśniami

Składniki

1 szklanka wody250 g margaryny3/4 szklanki cukru1 małe opakow. cukru waniliowego4 czubate łyżki kakao naturalnego400 g mleka w proszkuok 100 g wiśni świeżych lub kandyzowanych (połówki)ewent. 1-2 garści rodzynek



Przygotowanie

rozpuścić w wodzie (na małym ogniu) margarynędosypać i rozpuścić cukry (mieszając aby się nie przypaliły)dodać kakao i mieszając zagotowaćzdjąć z ognia, ostudzićdosypać mieszjąc mleko w proszku a najlepiej zmixować na gładką masędodać do masy wiśnie  lub/i rodzynki, wymieszaćwyłożyć masę do niedużej formy (np. mała prostokątna blaszka)wstawić do lodówki na kilka godzin (np. na noc)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz