środa, 4 kwietnia 2012

Zawijańce

Składniki

kg. piersi z kurczaka lub schab,
kilka serków topionych śmietankowych (ja daję całe opakowanie trójkącików),
kilka plasterków szynki,
garśc posiekanego szczypiorku,
bułka tarta,
sól, pieprz,
3 jaja,
majeranek,
czosnek granulowany



Przygotowanie

Piersi kroimy na kotlety, rozbijamy je i solimy. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, łączymy ze szczypiorkiem i serkiem. Wszystko dokładnie mieszamy. Każdy kotlet posypujemy pieprzem i czosnkiem, i smarujemy masą z serków. Zawijamy w ruloniki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku połączonym z solą, pieprzem i majerankiem i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rumiano z każdej strony.

                 

                   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz