Składniki
4 sznycle ze schabu
10 dag wiórków kokosowych
czerwona papryka
opcjonalnie papryczka chili - dla tych co lubią ostro ;)
cebula
olej
ocet winny ( lub cytryna)
4 plasterki żółtego sera
ryż
jajko
mąka
sól
pieprz
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku. Sznycle rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w mące, potem w jajku i wreszcie w wiórkach kokosowych. Smażymy z obu stron na patelni na złoty kolor. Gotowe kotleciki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Osączamy brzoskwinie, dwie połóki kroimy w plastry i układamy na kotlecikach. Następnie przykrywamy plasterkiem sera i zapiekamy w piekarniku do momentu stopienia sera. Pozostałe brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki cebuli. Sałatkę skrapiamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz