środa, 11 kwietnia 2012

Spagetti Frutti di Mare

Składniki

Makaron Spagetti Nr.6 200G.
Owoce morza mieszanka 100G. (Ośmiorniczki mini,krewetki kokt., małże, kalmary mini.)
Masło
Zmiksowane pelati 100 ml.
Wino czerwone
Czosnek posiekany i roztarty z sola
Peskador
Pieprz Bialy
Sol
Odrobina przyprawy do ryb
Grana Padano (parmezan)
Bazylia świeza
Pesto



Przygotowanie

Gotujemy makaron aldente, Maslo na patelnie z czosnkiem, do masla dorzucamy
frutti di mare odmrożone, solimy, pieprzymy,dodajemy peskador i
przyprawe do ryb, podlewamy winem. Poczekac az wino odparuje.
Dodac pelati i bazylii sprawdzic smak, na koniec makaron pczekac
za sie zagrzeje. Wyłożyć na talerz posypac startym Grana Padano
polac delikatnie pesto udekorowac listkiem bazylii. I smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz