poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Przekładaniec miodowy z masą serową

Składniki

CIASTO:
3 szkl. mąkiszkl. cukru2-3 jaja3-4 łyzki miodu10 dag margarynyłyzeczka sody(rozpuszczona w odrobinie mleka)MASA SEROWA:
1 kg białego sera15 dag masła lub margaryny2 jajaszkl. cukru pudru1 cukier waniliowy3/4 torebki budyniu śmietankowego




Przygotowanie

CIASTO:
Miód z cukrem i margaryną roztopić,wystudzić.Do wystudzonej masy wsypać mąkę,dodać sodę(rozpuszczoną w mleku)i wbic jaja.Zagnieść ciasto.
Podzielic je na 3 części.Rozwałkować na wielkość blachy i osobno upiec każdy placek w piekarniku.

MASA SEROWA:
Stopić tłuszcz przeznaczony na masę,dodać ser 2-krotnie zmielony,cukier,budyń w proszku i jaja,cukier waniliowy.Starannie wymieszać i gotować na małym ogniu 10 min.cały czas  mieszając.


Ostudzoną masą przełożyć placki,przykryć ciasto papierem,lekko obciążyć,odstawić w chłodne miejscena 12 godz.
Udekorować polewą lub cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz