wtorek, 1 maja 2012

Placek po wegiersku z gulaszem

Składniki

PLACKI

ziemniaki
cebula
jajko
maka pszenna
sol,pieprz
olej do smazenia


GULASZ

pol kilograma miesa wieprzowego (gulaszowego)
cebula
pieczarki swieze
papryka swieza(moga byc wszystkie kolory)
przyprawy(sol,pierz,wegeta,papryka sucha moze byc ostra ,magi)
1 lyzka smietany
maka do zageszczenia

DO OZDOBY I DO SMAKU

salata zielona (moze byc lodowa)
gesta smietana kwasna



Przygotowanie

ziemniaki potrzec z cebula dodac jajko,make i przyprawic do smaku sola i pieprzem jak kto lubi czosnek tak samo mozna dodac,upiec na oleju


Mieso pokroic w drobna kostke z cebula i przyprawami dodac pieczarki w kostkie ,papryke w kostkie ,jak mieso bedzie miekie zagescic maka i smietana

na polowe upieczonego placka dac gulaszu ,placek przelozyc na pol ,polac jeszcze raz gulaszem na gore nalozyc salate pokrojona w paski i lyzka kwasnej smietany i to wszystko smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz