wtorek, 29 listopada 2011

Barszcz czerwony świąteczny Marty

Składniki

3l wody
5 dużych buraków czerwonych
2 średnie cebule
3 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
ocet 10%
sól
pieprz
vegeta
kostka grzybowa Knorr




Przygotowanie

1.Buraki obrać i pokroić w małe kawałki.
2.Cebule pokroić w prążki.
3.Marchew i pietruszkę pokroić w talarki.
Do garnka wlać 3 litry wody , dodać pokrojone warzywa.
Dodać ok 3 łyżki octu (według smaku więcej octu bardziej kwaśny)
Wszystko wymieszać ,dać kostkę grzybową knorr  i gotować na wolnym ogniu żeby barszcz nie zmętniał ok 1 godzinę.
Doprawić pieprzem , solą lub vegetą.

Tak przygotowany barszcz podawać z uszkami lub (nie dodając kostki grzybowej) jest pysznym barszczem czerwonym na obiad tyle że ze śmietaną .


 POLECAM TO MÓJ ULUBIONY BARSZCZ ZAWSZE SIĘ UDAJE.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz