poniedziałek, 28 listopada 2011

golabki siekane

Składniki

250 g karkowki
250 g boczku swiezego
3 cebule
1-2 Kapusty biale na golbki (zalezy jakie duze)
sol, pieprz
czomber (nie koniecznie)



Przygotowanie

Na patelni podsmarzamy pokrojona w kostke karkowke i drobno pokrojony boczek z cebulka (nie smazymy zadlugo , zeby nie wyschlo mieso).

Doprawiamy sola i pieprzem mozna dodac troszeczke czombra


Gotujemy ryz (na pol twardo).

Pazymy kapuste, sciagajac warstwami liscie.

Mieso i ryz mieszamy razem.

Zawijamy farsz w liscie kapusty.

Ukladamy z garnku warstwami lub w zaroodpornym naczyniu.

Zapiekamy pod przykryciem w piekaniku podlewajac woda z kapusty przez 1,5 godziny.

Smakuje smacznie!!!!!!!

Polecam, smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz