niedziela, 20 listopada 2011

Super sałatka Marcina

Składniki

2 zupki chińskie
puszka groszku
puszka kukurydzy
majonez
1 duża lub dwie małe świeże czerwone papryki
pierś z kurczaka
mała kapusta pekińska



Przygotowanie

Pierś z kurczaka ugotować z dodatkiem KUCHARKA lub tradycyjnie z solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia.
Wybrać dwie chińskie zupki, smaki są do wyboru, zwłaszcza, że być może każdy ma swoje ulubione :). Makaron oraz dostępne przyprawy z zupek zalać lekko gorącą wodą, lekko tzn tak aby woda tylko troszke przykrywała makaron. Nie może być wodniste. Również zostawić do napęcznienia i wystygnięcia.
W międzyczasie pokroić drobniutko kapustę pekińską. Paprykę w kostkę lub paseczki. Gdy już będzie zimna, pierś z kurczaka rozdrobnić na cząstki.
Powyższe składniki plus groszek i kukurydzę dodać do ostudzonego makaronu. Wmieszać z majonezem. W związku z tym, że wykorzystaliśmy wcześniej przyprawy, które były w zupkach, dodawanie więcej soli lub pieprzu będzie zbędne, ale oczywiście kwestie smakowe pozostawiam każdemu z osobna :).

Smacznego  !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz