niedziela, 13 listopada 2011

Przekąska Coś na Ząb

Składniki

               



1 bułka bagietka
1 opakowanie sera Brie 250g
2 główki czosnku
Dżem z czarnej porzeczki




Przygotowanie

Nie obrane główki czosnku obciąć od strony ogonka tak, żeby troszke było widać surowe ząbki. Polożyć całe główki czosnku na kawałku foli aluminiowej, skropić je olejem i szczelnie zawinać folię. Wlożyć do piekarnika i piec w temperaturze 200 st.C przez 40 minut. Wyjac z piekarnika, rozwinać folię i poczekać aż czosnek przestygnie. Następnie wycisnać miąższ do małego pojemnika.


Bagietkę pokroić w plasterki. Każdą kanapeczkę posmarować lekko masą czosnkową. Na masę położyć plasterek serka Brie, a na serek wyłożyć troszkę dżemu.

Przekąska gotowa!!!. Nietypowa ale pyszna!!!
Super na spotkania towarzyskie. Ten przepis podała mi moja znajoma. Na poczatku sie zdziwiłam.... czosnek z dżemem?
Ale skusiłam się i nie żałuję. Smakuje wybornie!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz