środa, 23 listopada 2011

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

Składniki



2 kajzerki
4 łyżeczki tuńczyka sałatkowego w oleju lub w sosie własnym
1 łyżka margaryny do smarowania pieczywa
4 plastry pomidora
2 duże garstki startego sera Gouda
1 duża pieczarka
duża garść szczypiorku
sól, pieprz kolorowy





Przygotowanie

Kajzerki przekroić wzdłuż na dwie połówki. Wszystkie części posmarować cieniutko margaryną, nałożyć po łyżeczce tuńczyka, przykryć cienkimi plastrami pieczarki, posypać startym na grubej tarce serem gouda, nałożyć po plasterku pomidora i zapiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzejnik górny) przez ok. 10 minut. Po wyjęciu posypać obficie szczypiorkiem, lekko posolić i zmielić po trochu pieprz kolorowy bezpośrednio z młynka na kajzerki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz