środa, 9 listopada 2011

Sałatka Kolorowa Pekinka

Składniki

                



1 glowka kapusty pekinskiej    (drobno poszatkowana)
1 duza marchewka    (starta na tarce o duzych otworach)
1 duze jablko     (starte na tarce o duzych otworach)
1/2 papryki czerwonej     (pokrojonej w cienkie paseczki)
1/2 szklanki szczypiorku   (drobno pokrojonego)
6 plasterkow ananasa z puszki   (drobno pokrojonego)

 Sos:



1/4 szklanki cukru
1 szklanka octu 5% lub 1/2 szkl. octu 10%
1 szklanka wody
1/4 szklanki oleju  (jaki lubicie)
1/4 lyzeczki soli




Przygotowanie

               
> Wszystkie skladniki salatki wymieszac w misce
> Polaczys skladniki sosu i dobrze wymieszac az sie rozpusci cukier
> Sosem polac salatke, wymieszac i wstawic do lodowki na godzine w celu przegryzienia sie skladnikow

Salatka jest wyborna w smaku i taka inna od tradycyjnej salatki z kapusty pekinskiej z majonezem. Jest pyszna przystawka do miesa lub ryby.
Zycze Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz