środa, 2 listopada 2011

inne naleśniki raz jeszcze

Składniki


Upiec naleśniki
składniki na farsz:
kapusta kiszona 1 kg
0,5kg pieczarek
1 wieksza cebula
wegeta,pieprz,masło
składniki na sos:
0,5kg pieczarek
 maka wegeta ,pieprz,smietana 18% mozna tez dodac koperek natke pietruszki jak kto lubi





Przygotowanie

Kapuste ugotować,pieczarki pokroic razem z cebulka usmażyc na masle dodajac do smaku wegete i pieprz.gdy kapusta nam sie ugotuje przecedzic drobno pokroic i wymieszac z upieczonymi grzybkami i cebulka doprawic do smaku wedle gustu.
Tak zrobionym  farszem  nakładamy na kazdego nalesnika i zwijamy po czym polewamy sosem pieczarkowym
sos:pieczarki kroimy dusimy na masle dodajemy przyprawy .gdy beda juz podduszone dodajemy mąke wymieszana z woda i wlewamy do sosu pieczarkowego tak zeby zgestniał ,na sam koniec dodajemy smietanke do zabielenia
smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz