wtorek, 15 listopada 2011

Ryba w sosie chińskim

Składniki

Składniki:

1kg filetu rybnego3 duże marchewki5-7 cebul20 łyżek wody3 łyżki cukru3 łyżki octu4 łyżki sosu sojowego4 łyżki wódki8 łyżek ketchupu3-4 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki soli200g pieczarek




Przygotowanie

Wykonanie:
Rybę usmażyć w ciescie nalesnikowym.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, smażymy.Smażymy osobno marchewkę (starta) i cebulę ( w kostkę)Wodę plus wszystkie pozostałe skłądniki zagotować i sprawdzić smakowo. Na koniec gotowania sosu dodajemy mąkę rozprowadzoną wodą by zagęścić sos. Mieszamy z marchwią i cebulą.Rybę przekładamy sosem a na wierzchu układamy pieczarki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz