czwartek, 3 listopada 2011

Spaghetti z puszystym białym sosem na pesto

Składniki

podwójna pierś z kurczaka
paczka orzechów laskowych
0.5 kg pieczarek
słoiczek pesto
śmietana 12%
paczka makaronu spaghetti
oliwa
czosnek
przyprawa do kurczaka
bazylia



Przygotowanie

kurczaka opłukac pokroic w drobniutką kostkę, posypać przyprawa do kurczaka i zgrilowac na oliwie, dodać posiekane pieczarki i bazylie smażyć. Dodać posiekane na ćwiartki orzechy i czosnek. W miedzyczasie ugotować makaron "al dente" Na samym końcu pieczenia dodajemy śmietanę i pesto. Makaron cedzimy przelewamy zimna woda mieszamy z sosem.

Podajemy przyozdbione listkiem bazylii, lub rucoli i oliwkami. Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz