wtorek, 15 listopada 2011

Pikantna kwaszona kapusta

Składniki

2 łyżki tłuszczu lub masła
3/4 szklanki posiekanej cebuli
75 dkg kwaszonej kapusty
3 do 5 średniej wielkości słodkich jabłek
garść rodzynek
1/4 łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka cukru
1/2 szklanki wody



Przygotowanie

Tłuszcz lub masło rozgrzewamy w garnku,wsypujemy cebulę i smażymy aż  do zarumienienia czesto mieszając. Następnie wkładamy do garnka wszystkie pozostałe skadniki,jabłka kroimy w ćwiartki, wyjmujemy gniazda nasienne, wlewamy wode i mieszamy.Następnie dusimy pod przykryciem na malym ogniu przez około 1h. Podajemy do mięs, ziemniaków lub z chlebem,naprawdę dobre. Smacznego....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz