środa, 23 listopada 2011

pyszny sernik z rosą

Składniki

CIASTO:
2 szklanki mąki
20 dkg margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
3 żółtka
MASA SEROWA:
70 dkg sera (mielonego)
3 całe jaja
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka
budyń śmietankowy
1/2 szklanki oleju
zapach rumowy
PIANA:
3 białka
1/2 szklanki cukru



Przygotowanie

1. Zagnieść ciasto z podanych składników i wylepić nim prostokątną blachę średniej wielkości
2. Zmiksować dokładnie podany składniki masy serowej (będzie bardzo rzadkie) i wlać na ciasto
3. Upiec sernik (ok.45 min. w temp.180oC)
4. Ubić pianę i delikatnie dodawać cukier
5. Na 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć pianę na ciasto, rozsmarować i zapiec

! Sernika nie należy wyjmować z blachy bo zgniotą się krople, kroić na blasze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz