niedziela, 27 listopada 2011

sałatka toscani

Składniki

400 g ( sucha masa) drobnego makaronu (użyłam malutkich muszelek)
250 g papryki konserwowej
250 g ogórków kiszonych
1 puszka kukurydzy z groszkiem ( 285g)
5 łyżek majonezu
½ pęczka szczypiorku
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku



Przygotowanie

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę i obrane ze skórki ogórki
kiszone kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno kroimy. Kukurydzę z groszkiem odsączamy z
zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, dodajemy drobno posiekaną natkę
pietruszki, majonez i dosmakowujemy solą i pieprzem.

Przepis z GP, autor: dagmara_65

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz