Składniki
1 opakowanie makaronu canneloni
opakowanie mrożonego szpinaku (ja dalam dwa)20 dag pieczarek 2 łyzki masła2 ząbki czosnku sólpieprz 4 łyżki śmietany puszka pomidorów bez skórki(ja dałam 2)ser żółty do posypania tłusz do posmarowania formy
Przygotowanie
Rurki canneloni krótko podgotować , osączyć .
Pieczarki oczyścić , opłukać , posiekać , przesmazyć na masle .
Na osobnej patelni polożyc szpinak dusic tak dlugo sie roztopi.
natepnie dodać do pieczarek .
Dusić na małym ogniu aż caly płyn wyparuje ,dodać posiekany czosnek i smietane -przyprawic do smaku.
Farszem napełnić rurki canneloni -i układać w posmarowanym tluszczem naczyniu żaroodpornym
Na wierzchu ułożyć pomidory -całość zalać sosem pomidorowym
(ja dodałam troche koncentratu pomidorowego , ketchupu,płynu z pomidorów -przyprawiłam wszystko.np.oregano,bazylia,estragon..)
posypac startym serem i wstawić do piekarnika na 20 min w temp 200 C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz