niedziela, 20 maja 2012

cannelloni ze szpinakiem!!Pycha

Składniki

1 opakowanie makaronu canneloni

opakowanie mrożonego szpinaku (ja dalam dwa)20 dag pieczarek 2 łyzki masła2 ząbki czosnku sólpieprz 4 łyżki śmietany puszka pomidorów bez skórki(ja dałam 2)ser żółty do posypania tłusz do posmarowania formy



Przygotowanie

Rurki canneloni krótko podgotować , osączyć .
Pieczarki oczyścić , opłukać , posiekać , przesmazyć na masle .
Na osobnej patelni polożyc szpinak dusic tak dlugo sie roztopi.
natepnie dodać do pieczarek .
Dusić na małym ogniu aż caly płyn wyparuje ,dodać posiekany czosnek i smietane -przyprawic do smaku.


Farszem napełnić rurki canneloni -i układać w posmarowanym tluszczem naczyniu żaroodpornym


Na wierzchu ułożyć pomidory -całość zalać sosem pomidorowym
 (ja dodałam troche koncentratu pomidorowego , ketchupu,płynu z pomidorów -przyprawiłam wszystko.np.oregano,bazylia,estragon..)


posypac startym serem  i wstawić do piekarnika na 20 min w temp 200 C



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz