środa, 23 maja 2012

Kanapeczki bawarskie

Składniki

- 2 bagietki
-1 cebula
-sól;
- pieprz
- papryka w proszku
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- nać pietruszki
-masło
- 1 papryka czerwona
- ok.20 dag żółtego sera



Przygotowanie

Bagietki pokroić na kanapki o grubości ok.2 cm.  Tuńczyki odcedzić, wyłożyć do miseczki, dodać: paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekaną nać pietruszki i drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą kanapkę posmarować masłem i nałożyć farsz z tuńczyka. Kanapki ułożyć na blaszce (nie smarować blaszki tłuszczem!), na kanapki położyć plasterki z żółtego sera. Wierzch kanapek posypać papryką w proszku.  Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C na ok.10 minut-do czasu aż ser zacznie topnieć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz