niedziela, 27 maja 2012

Pikantny tort z szynką

Składniki

-razowy chleb
-500g twarogu
-250g mozzarelli
-250g szynki
-łyżka masła
-4 łyżki jogurtu naturalnego
-łyżka wegety
-białko
-po 2 łyżki koperku i szczypiorku
-sól czosnkowa



Przygotowanie

Masło utrzeć z twarogiem i jogurtem. Dodać przyprawy i koperek.
Tortownicę wyłożyć kromkami chleba. Posmarować połową masy serowej. Ułożyć warstwę szynki pokrojonej w plastry i przykryć resztą sera. Na wierzchu ułożyć mozzarellę, również pokrojoną w plasterki (każdy plasterek posmarować od spodu białkiem. Tort chłodzić w lodówce przez około godzinę.
Po wyjęciu z tortownicy posypać wierzch swego dzieła drobniutko posiekanym szczypiorkiem :)

Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz