wtorek, 29 maja 2012

Kruche gwiazdki Cioci Kasi

Składniki

300 g mąki250 g masła 100 g cukru pudruszczypta mielonych goździkówszczypta mielonego cynamonu1/2 szklanki konfitury lub marmoladycukier puder do posypania2 żółtka



Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieśc kruche ciasto.Zawinąc w folię i włożyc na godzinę do lodówki.Rozgrzac piekarnik do 180 stopni.Ciasto wyjąc,rozwałkowac na grubośc 1/2 cm i wycisnąc foremką gwiazdki.W środku połowy wyciśniętych gwiazdek wyciąc małe dziurki.Wszystkie ciastka ułożyc na blasze i wstawic do piekarnika.Piec ok.10 minut.Ciastka bez dziurek smarowac marmoladą i nakładac na nie ciastka z dziurkami.Przed podaniem posypac cukrem pudrem.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz