sobota, 19 maja 2012

Koreczki z salami- nie tylko na imprezy

Składniki

-20 plastrów salami (średniej grubości)
-1 duży, wąski ogórek
-10 oliwek
-gęsty majonez
-piórka koperku do dekoracji



Przygotowanie

Ogórek obrać ze skórki i wyciąć z niego 10 krążków, nieco grubszych od plasterków wędliny.
Plasterki salami cieniutko posmarować majonezem. Między 2 plasterki wędliny wkładać plasterek ogórka. Na wierzchu ułożyć jeszcze po 1 oliwce i całość spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku. Obok oliwki zrobić na każdym koreczku kopczyk z majonezu i przybrać go piórkami koperku. Aha, nie wspomniałam chyba,że do takiej przekaski używamy salami o małej średnicy (bo z tego co się orientuję dostępne są w sprzedaży 2 rozmiary).

Niezwykle szybka i prosta (niepozbawiona przy tym oryginalności :)) przekąska na imprezy i inne posiadówki. Doskonała do piwka. Uwaga, uwaga! Ze względu na dość intensywny zapach salami warto się upewnić,czy zaproszeni goście mają ze sobą gumy do żucia :P

Smacznego!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz