środa, 9 maja 2012

Zupa z pora i z mielonym- świetna na imprezy

Składniki

0.5kg mielonego
smietana
pieczarki (mogą być mrożone)
kostka rosolowa
3 wanienki serka topionego ( 2 smietankowe, 1 ziolowy)
2 pory
trochę masła
woda



Przygotowanie

Maslo rozpuscic dodac mielone podsmazyc, dodac pokrojone w plasterki pieczarki i tez podsmazyc, dolewamy wody troche więcej niz zawartosc w garnku przyprawic najlepiej kostką rosolową, dodajemy pokrojonego w paseczki pora, dolewamy smietanę i serki topione. podgotowac na malym ogniu z 15min.



maly przyklad jak czyscic pora: kroimy wzdluz i pod cieknącą wodą plukac



Zupa wygląda nieapetycznie ale jest swietna po jej skosztowaniu zaden nie odlozy pelnego talerza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz