Składniki
CIASTO :
3 szklanki mąki
3 łyżki cukru
5 żółtek
1 kostka masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA SEROWA :
2 kostki sera śmietankowego (1/2 kg)
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 budyń śmietankowy
1/2 kostki masła
1 puszka brzoskwiń
Przygotowanie
Z podanych składników na ciasto zagnieść wszystko razem.
Podzielić na 2 części. Jedną ułożyć na blachę a drugą
schować do lodówki.
Ser zmiksować z cukrem, jajkiem i margaryną, dodać budyń śmietankowy.
Na ciasto włożyć masę serową pokrojone brzoskwinie.
Białka ubić z 5 łyżkami cukru i wykładamy na brzoskwinie.
Na pianę trzemy ostatnią część ciasta i pieczemy w piekarniku ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz