wtorek, 15 maja 2012

kruszon z serem i brzoskwiniami

Składniki

CIASTO :

3 szklanki mąki
3 łyżki cukru
5 żółtek
1 kostka masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia


MASA SEROWA :

2 kostki sera śmietankowego (1/2 kg)
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 budyń śmietankowy
1/2 kostki masła
1 puszka brzoskwiń




Przygotowanie

Z podanych składników na ciasto zagnieść wszystko razem.
Podzielić na 2 części. Jedną ułożyć na blachę a drugą
schować do lodówki.

Ser zmiksować z cukrem, jajkiem i margaryną, dodać budyń śmietankowy.
Na ciasto włożyć masę serową pokrojone brzoskwinie.

Białka ubić z 5 łyżkami cukru i wykładamy na brzoskwinie.

Na pianę trzemy ostatnią część ciasta i pieczemy w piekarniku ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz