wtorek, 6 grudnia 2011

domowe hot-dogi

Składniki

przepis na dwie osoby

4 podłużne bułki
4 cienkie paówki
4 plasterki sera żółtego
pomidor
2 ogórki kiszone lub konserwowe
kilka pieczarek marynowanych
papryka czerwona świeża



Przygotowanie

Bułki ponakrawac, w powstałe kieszonki włożyc parówki. Pomidora obrac, pokroic w półplasterki lub paski. Pieczarki pokroic w plasterki. Ogórka i paprykę pokroic w cienkie paseczki. Bułki z parówkami wtawic do piekarnika i zapiekac około 10 minut aż bułka lekko się zarumieni. Pod koniec zapiekania na parówkach ułożyc ser. Po wyjęciu z piekarnika do każdej bułki włożyc po troszku każdego z warzyw. Ewentualnie warzywa można podac na osobnych miseczkach tak aby każdy wybrał to co lubi. Podawac z sosem lub ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz