czwartek, 20 października 2011

Sałatka szefa kuchni

Składniki

1/2 szklanki oliwy1/4 szklanki octu winnego2 roztarte ząbki czosnku2 łyżeczki oregano10 dkg sałaty30 dkg szynki30 dkg żółtego sera1,5 szklanki startej marchewki30 dkg pomidorów koktajlowych1 szklanka pokrojonej czerwonej cebuli (w piórka)2 jajka1/4 szklanki liści bazylii



Przygotowanie

    Z oliwy,octu,czosnku i oregano zrobić sos.Przyprawić do smaku i odstawić .
Sałatę porwać na drobne kawałki,ser i szynkę pokroić w paski,pomidory w ćwiartki,ugotowane na twardo jajka pokroić w cząstki,cebulę w piórka.
Wszystko dokładnie przepieszać dodać bazylię  i polać sosem.Wymieszą jeszcze raz i odstawić na 1 godzinę.Potem tylko - smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz