poniedziałek, 31 października 2011

smakołyk pomidorowy - do grila i samodzielnie

Składniki


pomidory
masa:
ser żółty starty na mniejszych oczkach
szczypiorek
czosnek (przeciśnięty przez praskę)
majonez

proporcje składników masy zależą od naszych upodobań a ich ilość od apetytu zajadających :)



Przygotowanie

ser, szczypiorek, czosnek i majonez połączyć w miseczce taj aby powstała dość gęsta masa, odstawic do lodówki by sie przegryzło. pomodory pokroic w plastry masę nakładac na plastry pomidorów w ilości odpowiadającej czubatej łyżeczce można podawać oddzielnie do "samodzielnego montarzu" przez biesiadnikow jak i ułożyc pomidory plasko na paterze i nalożyć masę serową jescze przed podaniem



a przepisik ściągnięty od koleżanki koleżanki . . . .


a ja myślę że nawet z grila były by dobre :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz